CONTENT MARKETING

Omdat marketing begint met een verhaal.

Wat is Content Marketing?

Content Marketing gaat over het plannen en creëren van content voor zakelijke doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan blogs en video’s, maar ook aan infographics, quizzen en podcasts.

XowoX Digital kijkt hoe content marketing kan bijdragen aan de strategie van je bedrijf en wat voor content je nodig hebt. Verder helpen we met de planning en verspreiding en kunnen wij het ook volledig voor je produceren.

Het doel

Het doel is van Content Marketing is niet direct verkopen. Awareness, Engagement en Klantenbinding zijn belangrijker. Concreet hebben we het over dingen als:

Meer volgers op social media en meer engagement
Bijna alle bedrijven zitten op Facebook en veel bedrijven weten dat ze meer moeten doen, maar ze weten niet direct. En dan zijn er nog de bedrijven die vooral over updates over zichzelf plaatsen: “Wij zijn gekozen tot beste bloemist van Lutjeveen, Hiep Hiep Hoera!” Of: “kijk naar deze mooie slavinken.”

Dit is natuurlijk ontzettend leuk voor de afwisseling, maar als je iedere week dit soort updates op Facebook zet is publiek snel afgehaakt. Met de juiste content houd je je publiek betrokken en zorg je dat ze blijven kijken, en vaker ook jouw brand gaan verspreiden.

Hogere ranking op Google
SEO en Content Marketing zijn niet hetzelfde, maar gaan wel hand in hand. Door goede content te creëren krijg je niet alleen meer belangrijke keywords op je websites, maar je zal ook meer links krijgen van andere websites die indruk willen maken door jouw content te delen met hun volgers.

Betere websitebezoekers
Iedereen kan bezoekers naar een website krijgen door misleidende koppen boven links te zetten. De vraag is: hoeveel levert clickbait je daadwerkelijk op op de lange termijn?

Maar met goede content zorg je ervoor dat mensen ook echt iets vinden op je website en, belangrijker, dat ze ook weer terugkomen.

Een grotere emaillijst
Ja, ook in het jaar 2018 blijft email belangrijk. Sterker nog, er is geen andere marketingmechanisme dat zo’n hoog rendement oplevert. Hoezo? Omdat jij de eigenaar van je emailadressen en niets anders dan een emailmarketingprogramma nodig hebt om mensen die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf emails te kunnen sturen.

Neem contact op

Een paar van onze klanten

Onze laatste blogs

XowoX Digital Marketing

XowoX Digital

Taveernelaan 61
3735 KB Bosch en Duin

+31(0)20 893 4167
hello@xowox.org

4 & 5 Bonhill Street
London, EC2A 4PE

+44(0)7 547 922 523
hello@xowox.org

Belangrijk